Служител на Специализираните полицеийски сили /СПС/ в Пловдив е задържан по

...
Служител на Специализираните полицеийски сили /СПС/ в Пловдив е задържан по
Коментари Харесай

Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на веществени доказателства

Служител на Специализираните полицеийски сили /СПС/ в Пловдив е арестуван по съмнение в кражба на материални доказателства, научи TrafficNews. Сигналът е подаден през вчерашния ден, откакто служителят на реда е бил засечен на мястото на престъплението от очевидци. Случката е станала в базата някогашния месокомбинат " Милена " на ул. " Георги Гешанов " в Коматево. Там се намират складовете на компания " Веле Трейд ", която сега Окръжна прокуратура проверява за използане на непознати марки в търговия с принадлежности за строителство и градинарство. Собствениците въз основата и на 4 онлайн магазина за принадлежности бяха задържани при акция на Икономическа полиция в края на януари. След като съдът прегледа ограниченията за неотклонение на арестуваните, в ареста останаха Геворг Харутюнян, който е избран за лидер на ОПГ-то, Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов. Обвинения има и против още няколко души от семейството на Харутюнян, само че те са на независимост с парични гаранции. 
Прочетете още


След обиските в базата, Икономическа полиция запечата складовете, в които се намират инструментите, а след серия тъжби от страна на притежателите, от Окръжна прокуратура са поискали да бъде засилена защитата в базата. Със заповед на шефа на ОД МВР- Пловдив ст. комисар Георги Чергов са назначени чиновници на СПС, които на смени да охраняват материалните доказателства. 

Вчера обаче едната от сестрите на Геворг засякла на място един от служителите на реда, които били дежурни, да изнася продукти от склада. Върху покрива на автомобила му имало закрепена опакована градинска люлка, а в колата е имало още една люлка и кашони с други артикули. Тя застанала пред автомобила и му препречила пътя, с цел да не може да напусне базата.  Слд това незабавно алармирала на 112 и се обадила в полицията. На място са пристигнали криминалисти от Второ районно и Вътрешна сигурност, които са почнали инспекция. Преди това обаче, служителят на реда разтоварил стоките от автомобила, само че дейностите му били записани.



Полицаят е арестуван, наблюдаващият прокурор Галина Андреева е известена за случая. 

Припомняме, че в края на декември двама пловдивски служители на реда бяха задържани след като при интервенция на " Вътрешна сигурност " са били засечени да вземат две касети с луканки. Двамата са били следени по сигнал за кражба на гориво. Преди това различен чиновник на Икономическа полиция бе арестуван на летище София, като преди този момент бе откраднал 26 000 лева от материалните доказателства.

Поредицата от фалове демонстрират, че контролът в дирекцията от страна на управлението явно е занижен. Въпреки серията  сигнали против Красимир Антонов, някогашният шеф на СПС продължава да е в системата на полицията с безмълвното единодушие на шефа ст. комисар Георги Чергов и продължава да му се търси нова работа. А ненаказаните нарушавания на някогашния шеф са се отразили на дисциплината в бранша. И протичащото се го потвърждава. 

Очаквайте продължение и описа на притежателите на запечатаната база, които са станали очевидци на беззаконията!

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР